Cazul „U” vs. Viitorul. Despre cum efectul devine „breaking news”, iar cauza nu apare nici la ştirile fără poză

ucuviitorulcupaPresa naţională, dar şi câteva site-uri locale, au luat foc duminică şi luni, imediat după ce site-ul oficial al Academiei Hagi scria despre incidentele la meciul dintre echipele Under 19 ale Universităţii şi Viitorului, din sferturile Cupei României.

Conform canalului oficial, suporterii lui „U” şi o parte a jucătorilor i-au împins, scuipat şi ameninţat pe „mânjii” lui Hagi în drumul spre vestiare, ca urmare a înfrângerii suferite, 2-3, iar aceşti au scăpat din gherele „ultraşilor” doar după intervenţia poliţiei şi jandarmeriei. Forţele de ordine ar fi fost apelate la 112. Despre astea a scris, de la faţa locului, o singură publicaţie, cjsport.ro, aici.

Problema e, însă, alta. Că aproape nimeni, cu excepţia site-ului numaiu.ro, nu a cunoscut cauza şi a tratat pe larg doar efectul (de pe site-ul oficial, nu de la faţa locului). În urmă cu două săptămâni, aceleaşi echipe se duelau în semifinalele Ligii Elitelor. Miza era uriaşă, câştigătoarea urmând să se bată pentru un loc în UEFA Youth Champions League. După un meci echilibrat şi tensionat, terminat 1-1, s-a trecut direct la penalty-uri, acolo unde jucătorii Viitorului, mult mai experimentaţi, s-au impus cu 4-2 şi au mers în finală.

Doar că, în loc să se bucure, s-au comportat ca nişte huligani, scuipându-şi adversarii care plângeau cu sughiţuri. Sau nu, poate greşesc: s-au comportat exact ca şi patronul, finanţatorul, antrenorul şi „tata” lor, Gheorghe Hagi, care, în urmă cu exact doi ani fugea spre mine să mă scuipe în momentul în care echipa lui marca, în minutul 90, contra Univesităţii, la Chiajna. Fain arc peste timp, nu? Revenind la meciul din semifinalele Ligii Elitelor, jucătorii Viitorului erau încurajaţi virulent din tribune de oficialii Academiei şi de acelaşi Hagi, să-şi lovească adversarii , după cum a mărturisit un membru al staff-ului „studenţilor”, pentru sutea.ro.

Aşa că înaintea de a-i transforma pe micii huligani din echipa Viitorului în victime, ar fi foarte indicat să se caute şi cauza.

 

LATER EDIT: Incredibil, câtă naivitate! Eu aveam pretenţia ca GSP, spre exemplu, să ştie ce s-a întâmplat acum două săptămâni, când ei nu ştiau nici cât a fost scorul la meciul de ieri.

printscreen gsp

 

One comment

  1. Niciodata nu e ok sa „rezolvi” problemele cu bataia. Oricine a inceput nu e ok, exista modalitati de a rezolva orice fel de conflicte. Chiar daca e frustrant cum se comporta ceilalti cu tine. In viata nu poti scapa fara situatii in care trebuie sa ramai cu frustrarea si sa astepti sa se faca dreptate (acolo unde e lege). Daca nu reusesti sa te mentii in situatii frustrante, nici in viata nu vei reusi. Asta nu inseamna sa inghiti, inseamna doar sa aplici legea care e mai presus de legea junglei. Daca vrei jungla, sa nu te plangi ca te-a muscat leul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*