Templates by BIGtheme NET

Măsuri anti-mocirlă: podele ca la Sziget şi Graspop în faţa Main Stage-ului de la Electric Castle

Organizatorii EC se află pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru cea de-a 5-a ediţie

Electric Castle, festivalul care aduce ploaia mai rapid decât incantaţiile unui shaman din triburile Navajo, intră în linie dreaptă pentru cea de-a 5-a ediţie. Şi pentru că anul trecut a plouat într-o zi mai mult decât în tot filmul „Noah”, organizatorii au pregătit câteva upgrade-uri ce le vor face cizmele şi pelerinele mult mai uşoare celor peste 150.000 de „pelerini” care vor lua drumul Bonţidei. Printre ele, podele care vor acoperi mai mult de jumătate din suprafaţa Main Stage, identice cu cele folosite la festivaluri precum Sziget (Ungaria) sau Graspop Metal Meeting (Belgia).

„Amenajările din faţa Main Stage sunt doar o parte dintre schimbările pe care Electric Castle le pregăteşte pentru cea de-a 5-a ediţie. Tipul de PortaFloor folosit de noi este acelaşi pe care îl puteţi vedea şi la Sziget sau la orice al festival de top din Europa”, a explicat Andi Vanca, head of communications la Electric Castle.

Sziget Festival a primit, în 2016, aproximativ 90.000 de fani pe zi

Pe lângă instalarea podelelor speciale anti-noroi din faţa scenei principale, organizatorii EC au pregătit şi alte zone de „combatere” a ploii. Spre exemplu, a doua scenă ca mărime din festival, denumită „The Hangar”, va fi complet acoperită, foarte multe alei şi poteci vor fi podite, iar Booha Mansion va avea cea mai extinsă amenajare de până acum, cu mai multe zone acoperite.

Festivalul începe miercuri, cu ziua 0, iar anul acesta se va întinde pe o suprafață de peste 220.000 de metri pătrați, în timp ce scena principală va avea o deschidere de 80 de metri liniari și un ecran LED de 600 de metri pătrați, cu rezoluție 8K.

Lineup-ul eclectic îi include pe Deadmau5, artist de 6 ori nominalizat la premiile Grammy și care, anul acesta, a ieșit deja cu două albume noi, Franz Ferdinand cu singurul concert confirmat în Europa de Est anul acesta, Trentemoller, într-o versiune live cu band complet, pe care rar o putem vedea în festivaluri sau Architects, una dintre cele mai apreciate trupe ale noului val de metalcore/deathcore.

Materialul ce se vrea a deveni tradiţional, cu recomandările sutea.ro la EC, vine în zilele următoare. La fel ca ploile.

 

foto principal: Electric Castle (Facebook)

foto secundar: Sziget Festival (Facebook)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*