Atunci când Bonțida se transformă în “cel mai frumos loc de pe pământ”

42.000 de oameni au venit, sâmbătă, pe domeniul castelului Banffy de la Bonțida, într-una dintre cele mai aglomerate zile din istoria de 5 ani a Electric Castle.

Cel mai frumos loc de pe pământ. Azi. Mâine. Și peste ani. #coma #ElectricCastle5

Posted by sutea.ro on 15 Iulie 2017

“Bună seara! Noi suntem trupa Coma de la București și suntem foarte încântați să fim aici”, au fost cuvintele lui Dan Costea, co-vocalist al trupei Coma, care a deschis ziua 3 de la Electric Castle. Iar Coma a fost la mare înălțime, cu un setlist bine ales, din care nu au lipsit piesele de pe excelentul album Orizont. “Document”, “Orizont”, “Cel mai frumos loc de pe pământ” sau mai vechile “Coboară-mă în Rai”, “Culori” sau “Stai” au transformat cele 60 de minute de concert într-unul dintre momentele de ținut minte de la Electric Castle5. Și, bineînțeles, încheierea a fost și ea de pus în ramă, cu piesa “Cântă-mi povestea” cântată acapella de Cătălin Chelemen, împreună cu câteva mii de voci.

Rock-ul și-a luat în continuare partea, britanicii de la Architects, una dintre cele mai bune trupe de metalcore ale momentului, oferind și ei o experiență de neuitat. Pentru prima dată în România, Architects au comunicat extrem de mult cu publicul, destul de puțin, din păcate, din cauza furtunii de 15 minute care și-a făcut de cap. “Am fost în multe locuri din lume, dar în România nu am ajuns niciodată și pot să vă zic că e extraordinar. Aș vrea să-i văd și pe cei la Premium Lounge în fața scenei, la un mosh-pit”, le-a spus solistul Sam Carter fanilor. Architects au alternat piesele vechi cu cele de pe noul album, All Our Gods Have Abandoned Us, și au încheiat cu “Gone with the wind”, o melodie dedicată lui Tom Searle, fostul chitarist al trupei, și membru fondator, decedat în urmă cu un an din cauza unui cancer afurisit. “Tom va fi mereu cu noi, datorită lui există această trupă. El trăiește prin voi, cei care ne sunteți alături”, a fost mesajul emoționant a lui Carter. Fratele lui Tom, Dan Searle este toboșarul trupei.

Subcarpați, Alt-J și Duke Dumont au încheiat seara de sâmbătă, la Main Stage, în timp ce pentru duminică sunt anunțate alte câteva show-uri la fel de încinse.

Line-up ultimei zile are drept cap de afiș un artist de șase ori nominalizat la premiile Grammy pentru producțiile sale muzicale și de trei ori câștigător al celei mai mari competiții globale dedicate DJ ilor, deadmau5. El este unul din cei mai mari producători ai genului progressive house și vine, la Electric Castle, într-un moment perfect, la puțin timp după lansarea a două noi albume.

Ajuns la Cluj cu o zi înaintea show-ului de la castel, deadmau5 a demonstrat că gloria pe care a cunoscut-o la nivel internațional nu îl împiedică să rămână cu picioarele pe pământ: el și-a petrecut ziua de sâmbătă vizitând obiective turistice din oraș, mergând la cumpărături și făcând grătare. Cu siguranță, azi la castel îl vom vedea în formă maximă!

Un alt nume așteptat este TrentemØller, cunoscut pentru atmosfera pe care o face la concerte, care devin un spectacol complet perfect pentru a pune în valoare ritmurile sofisticate ale artistului. Cu o carieră începută în stil indie rock, Anders TrentemØller s-a dedicat muzicii electronice și a monopolizat ani de-a rândul topurile muzicale din Danemarca, după ce albumul său de debut, „The last resort”, a ajuns rapid pe locul I în topuri internaționale.

Pentru fanii stilului indie rock, numele care nu trebuie ratat astăzi este Franz Ferdinand. Celebra trupă revine pe scena muzicală după o pauză de 3 ani, iar la Electric Castle va avea singurul concert confirmat oriunde în Europa de Est. Cu o carieră de 15 ani, cu nominalizări la Grammy și câștigători ai multor Brit Awards, britanicii vin la festival cu cele mai cunoscute hituri ale lor. „Take Me Out”, „Walk Away”, „Ulysses” vor răsuna la castel susținute de un puternic concept vizual, desfășurat pe cei 600 de metri pătrați de ecrane ai scenei principale Electric Castle.

foto principal: Electric Castle

foto 2: Coma (official)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*