TIFF intră în zona de Video-On-Demand (VOD) și lansează TIFF Unlimited, locul de întâlnire al “tiffarilor” pe tot parcursul anului

TIFF Unlimited e locul în care găsești toate titlurile alea bune pe care le ratezi la festival din simplul motiv că ziua are doar 24 de ore chiar și în perioada TIFF. Așa că dacă vrei să prinzi un film din competiție pe care nu l-ai văzut sau ceva succes de casă care a vândut toate biletele de la “Florin Piersic” în doar 15 minute, de azi TIFF a lansat propria platformă de Video-On-Demand, acolo unde poți găsi majoritatea producțiilor din cadrul festivalului. Momentan, serviciul poate fi accesat doar prin intermediul browser-ului, la adresa unlimited.tiff.ro, urmând ca în următoarea perioadă să beneficieze de aplicații pentru IOS și Android, dar și pentru televizoarele inteligente de la Apple.  

„Acum cinci ani am fost întrebat care ar fi viitorul festivalului și am zis că trebuie să ne îndreptăm spre o platformă de VOD. Mulți erau dezamăgiți că au ratat un film sau altul pe care nu mai au unde să-l vadă. Noi, în România, avem marea problemă că multe filme bune sunt pierdute după ce e gata festivalul. La fel și cu filmele de artă din cinema, dacă nu apuci să le vezi în două săptămâni sunt gata, le-ai pierdut. Împreună cu restul colegilor am stabilit să regândim activitatea de festival și să oferim posibilitatea iubitorilor de film să stea lângă festival tot timpul anului, pe o platformă de VOD. O să difuzăm și video-uri din cadrul festivalului, masterclass-uri, lounge-uri. Am studiat și alte platforme de gen, cele mai avansate mi se par cele de la Rotterdam și Göteborg. Va fi un proiect de suflet, al nostru, nu avem cum să concurăm cu giganți precum Netflix sau HBO Go”, a spus președintele festivalului, Tudor Giurgiu.

TIFF Unlimited oferă accesul la un catalog de titluri unanim apreciate, filme reper pentru cinematograful de artă al ultimului deceniu, premiate sau prezentate în marile festivaluri internaționale:  Melancholia (r. Lars von Trier), Son of Saul (László Nemes), Marshland (r. Alberto Rodríguez), The Tribe (r. Miroslav Slaboshpitsky), A Separation (r. Asghar Farhadi), Blue is The Warmest Color (r. Abdellatif Kechiche), Holy Motors (r. Leos Carax), Nymphomaniac: vol. 1 și Nymphomaniac: vol. 2 (r. Lars von Trier), Wild Tales (r. Damián Szifron), Enter The Void (r. Gaspar Noé), All These Sleepless Nights (r. Michal Marczak), Rams (r. Grímur Hákonarson), Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete), Despre oameni și melci (r. Tudor Giurgiu) și Câinele japonez (r. Tudor Cristian Jurgiu). Pentru cei care nu reușesc să ajungă la TIFF, platforma include și câteva titluri de ultimă oră, care se regăsesc în selecția ediției curente: Woman at War (r. Benedikt Erlingsson), Pause (R. Tonia Mishiali), The Coming Back Out Ball Movie (r. Sue Thomson), Too Late To Die Young  (r. Dominga Sotomayor Castillo).

Abonamentele costă 5 euro pe lună sau 10 euro pe trei luni, în cazul în care sunt făcute în perioada festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*