Discurs șocant anti-mască al lui Cristi Puiu, la avanpremiera „Malmkrog”, la TIFF

Unul dintre cei mai apreciați regizori români ai noului val, Cristi Puiu, s-a lansat aseară, la proiecția ultimului său film, Malmkrog, într-un atac extrem de dur la adresa autorităților pentru impunerea măștii la evenimentele în aer liber. În cadrul unui festival în care totul a mers fără cusur, în ciuda măsurilor și restricțiilor existente, Puiu nu s-a ferit să vorbească despre “dictatura” sanitară, dar și despre obediența clujenilor în fața situației. “Probabil că dacă vi se va cere se mergeți în mâini pe Eroilor, o veți face”, a spus el.

Din public s-au auzit aplauze răzlețe de aprobare, dar și reacții critice: “OK, vedem și noi filmul?”

Discurs șocant anti-mască al lui Cristi Puiu!Unul dintre cei mai apreciați regizori români ai noului val, Cristi Puiu, s-a lansat aseară, la proiecția ultimului său film, Malmkrog, într-un atac extrem de dur la adresa autorităților pentru impunerea măștii la evenimentele în aer liber. În cadrul unui festival în care totul a mers fără cusur, în ciuda măsurilor și restricțiilor existente, Puiu nu s-a ferit să vorbească despre “dictatura” sanitară, dar și despre obediența clujenilor în fața situației. “Probabil că dacă vi se va cere se mergeți în mâini pe Eroilor, o veți face”, a spus el. Din public s-au auzit aplauze răzlețe de aprobare, dar și reacții critice: “OK, vedem și noi filmul?” Malmkrog by Cristi Puiu a rulat aseară, la USAMV, pentru prima dată în România, după premiera de la Berlinale – Berlin International Film Festival.

Publicată de sutea.ro pe Vineri, 7 august 2020

Malmkrog by Cristi Puiu a rulat aseară, la USAMV, pentru prima dată în România, după premiera de la Berlinale – Berlin International Film Festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*