Poftiți la păpușa Macklemore! Sau cum un moment, dintr-o zi caldă de iulie, se poate transforma într-o poveste

“Cel mai mult m-a impresionat (în vizita din Cluj – n.red) această doamnă, din centrul orașului, care vindea puppets, păpuși de acelea de mână. E incredibil cum oameni din orice colț al lumii sunt uniți de artă, cred în artă. M-a fascinat pasiunea ei pentru păpuși și faptul că s-a gândit să facă din asta un scop în viață. Vă dați seama că habar n-avea cine sunt, dar am găsit un țel comun prin a uni oamenii prin artă”, au fost cuvintele rostite de Macklemore, pe scena de la Electric Castle, care au făcut internetul să vuiască și să se întrebe cine este doamna misterioasă care l-a cucerit pe artistul american.

Numele ei e Szabó Tünde și, de trei săptămâni, a deschis un magazin de păpuși de mână pe strada Bolyai, la numărul 2, imediat după hârtoapele cauzate de eternul șantier de pe Eroilor, Ferma de Păpuși. Vinde împreună cu mama sa, fac cu schimbul, iar în dimineața zilei de joi s-a nimerit ca ea să fie în tură la magazin, atunci când un “turist englez” i-a călcat pragul și a cumpărat două păpuși pentru copiii săi. I-a mulțumit frumos și a plecat.

Mai târziu, avea să afle că acel “turist englez” era, mai degrabă, american și mai mult artist decât turist, pe numele său de scenă Macklemore. Dar să-i dăm cuvântul doamnei Szabó Tünde, într-un dialog cu sutea.ro.

“Este ceva nemaipomenit și n-aș fi crezut că voi trăi asta vreodată. Este unul dintre cele mai frumoase momente din viața mea. El s-a comportat foarte normal, dacă pot să spun astfel. Chiar am crezut că e un turist englez, a intrat în magazin, a cumpărat câteva păpuși, ceea ce chiar m-a bucurat având în vedere că am deschis de puțin timp. Era fascinat de păpuși, s-a uitat mult la ele, m-a întrebat de magazin când am deschis, cum merge. Nu mi-a spus niciodată cine e, părea un om obișnuit. A salutat respectuos la plecare și cam asta a fost”, a povestit  Szabó Tünde, cea care a mărturisit că pasiunea pentru hand puppets vine de la soțul ei, specialist în domeniu și angajat al Teatrului de Păpuși “Puck”.

Deși întâlnirea cu Macklemore a fost scurtă, Szabó Tünde se gândește să-l răsplătească pe rapperul american pentru generozitatea cuvintelor sale. 

„Chiar ne-am gândit să facem o păpușă pentru el, poate ceva personal. Mi-ar plăcea ca anul viitor să ajung și la Electric Castle, nu doar ca participant. Poate inventăm și o păpușă-mascotă, cine știe?”, a mai spus clujeanca, într-un dialog cu sutea.ro.

Alin ȘUTEA, Patricia FEDORENCO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*