Un pariu numit Dream Theater

Una dintre trupele legendare ale metalului progresiv ajunge, pe 19 mai la Cluj. Minunat! Sau riscant?

Dream Theater rămâne, fără îndoială, la 28 de ani de la lansarea primului album, dar şi după plecarea bateristului Mike Portnoy, o trupă exponenţială pentru rockul şi metalul progresiv. Nu am fost niciodată un mare fan al trupei şi nici un fin cunoscutător, înclin mai degrabă spre noul sound Katatonia când vine vorba de progresiv, mai ales că ultimul album al nordicilor, „The fall of hearts” e absolut sublim. Bine, asta nu are nici o legătură cu imensitatea evenimentului din mai, pentru metal şi pentru Cluj.

Adică, Dream Theater să vină aici, pe malul Someşului (la propriu!), la cinci metri de linia de tramvai, e ceva absolut de neimaginat. Cu toate astea, vine marea întrebare: succes sau fail?

Înainte de a arunca cu dozele de bere goale înspre mine, vă explic şi de unde această îndoială. În 2014, la 12 ani de la ultimul lor concert în România, la Bucureşti, se strângeau vreo 4000 de oameni, într-un concert care a sunat şi a arătat într-un mare fel, direct proporţional cu jena oamenilor strânşi acolo să vadă o trupă care, în mod normal, nu adună sub 20.000 de suflete. Apoi, doi ani mai târziu, aşa cum avea să anunţe într-o uriaşă exclusivitate Clujulcultural.ro, festivalul „I AM THE ROCKER”, cu Dream Theater cap de afiş, avea să se anuleze, tot din cauza vânzării proaste a biletelor.

Aşadar, pentru organizatori şi pentru Cluj e o mare provocare, se vor strânge 10.000 de oameni să vadă o trupă cu imensă greutate, dar totuşi de nişă? Ar fi un cec în alb al Clujului spre viitoare şi multe concerte bune, pentru fanii genului, sunt convins.

Păreri? Pariuri?

 

UPDATE EXCLUSIV

 

Prin staţiile de Uber se vorbeşte, zic prietenii sutea.ro, că evenimentul Dream Theater s-ar putea muta pe Cluj Arena, unde se va amenaja un perimetru mai restrâns, pentru 4-5000 de persoane.

 

foto by nationalrockreview.com

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*