Și voi, Brutus?!

Electric Castle tocmai a anunțat afișul final pentru ediția din această vară, iar lista de headlineri a fost completată cu raperul Macklemore, primul reprezentant al genului care concertează pe main stage, la castel, aflat la prima sa apariție în România. Apoi, zona de muzică electronică de pe cea mai mare scenă a festivalului, acolo unde Chemical Brothers erau deja cap de afiș, a fost completată de venirea lui Jamie XX, un DJ și producător britanic cu o abordare aparte a genului și cu un show extrem de apreciat la marile festialuri. Pe numele său real James Thomas Smith, Jamie XX a fost membru al trupei The xx, una care a navigat între indie rock, electro și R&B, așa că show-ul de la EC se anunță deja unul ce trebuie experimentat.

Lista cu noi artiști e lungă și va putea fi studiată mai jos sau direct pe afiș, însă jumătate din echipa sutea.ro este extrem de entuziasmată de venirea în România a trupei belgiene Brutus, un mix de post-hardcore, cu influențe de punk și pasaje de heavy metal. Brutus este o trupă atipică de la bun început, cu toboșara Stefanie Mannaerts având și rolul de vocalist și cu chitaristul Stijn Vanhoegaerden influențat serios de Slayer și alte trupe din zona de trash. Mai jos, o mică mostră de versatilitate vocal instrumentală pe care, desigur, ne dorim să o îmbrățișăm și peste câteva luni la Bonțida, atunci când iarna va fi deja departe, iar coada la autobuze, din nou, un subiect la modă pentru locuitorii Orașului Comoară.

Punk cu Iggy Pop, post-rock cu Sigur Ros, folk pop cu George Ezra și trip-hop cu Morcheeba. Muzica live sună perfect pe Main Stage la Electric Castle odată cu confirmarea uneia dintre cele mai bune trupe trip-hop din toate timpurile. După 10 ani, Morcheeba revine la castel, la fel de relevantă și de carismatică, cu un setlist ce include hit-uri precum „The Sea” sau „Part of the process” dar și materiale de pe Blackest Blue, albumul lansat anul trecut.

E greu de crezut că au trecut 30 de ani de la lansarea „Chime”, cel mai mare hit Orbital, dar artiștii britanici  par la fel de în formă ca la începutul carierei. După zeci de piese înregistrate, 4 filme pentru care semnează coloana sonoră, mai multe separări și împăcări, Orbital revin în turneu, spre entuziasmul fanilor stilului electro.

În lista momentelor de neratat, deschisă de Rezz, Romy și Noga Erez, se adaugă și James Lavelle, fondatorul trupei UNKLE cu care a fost deja prezent în festival, Huey Morgan, fostul membru al trupei Fun Loving Criminals, care în ultimii ani s-a remarcat ca un DJ important la BBC Radio, duo-ul berlinez Booka Shade și canadianul Tiga. Pentru cei care vor să exploreze o zonă muzicală specială, Boy Harsher, trupa americană de darkwave, inspirată din filmele lui David Lynch, împreună cu Emma Ruth Rundle, una dintre cele mai talentate cantautoare din underground-ul american, pot fi revelațiile EC9.

Se anunță o ediție foarte interesantă și pentru fanii rap și trap. Confirmarea lui Yung Lean  în line-up este completată de cei mai buni artiști români din aceste zone muzicale, Ian,  Oscar, Șatra BENZ, Specii și Bitză, Nane, Rava, MARKO GLASS X BVCOVIA, Lil Cagulași Macanache.

Până în 12 aprilie, abonamentele Electric Castle rămân la prețul special de 139 de Euro + taxe, cu opțiune de achiziție în rate. Tot la preț special sunt disponibile, de astăzi, și bilete pentru o zi, la 55 de Euro + taxe. De la cortul clasic la car camping, hygge sau pre-pitched tents, locurile de cazare în EC Village sunt în curs de epuizare, aviz celor ce-și doresc să rămână în aria festivalului pentru toată perioada acestuia.

Toate detaliile despre cei peste 300 de artiști ce vor fi prezenți, între 19 și 23 iulie, pe domeniul Banffy, pot fi găsite pe electriccastle.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*