Cum devenit, pentru o zi, Macklemore un adevărat Master of Puppets, la Cluj

Exact așa cum am anticipat și ieri, ziua 2 de la Electric Castle a început cu noua cucerire mongolă a Transilvaniei. De data aceasta a fost vorba, din fericire, doar de armata de la The HU, metaliștii din îndepărtata Asie care au făcut Hangarul neîncăpător pentru câteva mii de oameni care i-au însoțit într-o veritabilă călătorie spirituală pe ritmuri chitări electrice, tobe, bass, dublate de instrumente tradiționale.

Seara s-a încheiat cu o prestație pentru starea de bine a fiecăruia din partea rapperului american Macklemore care a încântat publicul cu mărturisirile sale, nu doar despre cum să ai o atitudine pozitivă în momentele grele, dar și despre cum să savurezi experiențele pe care le trăiești chiar atunci când vii, de la mii de kilometri distanță, într-un loc de care nu ai auzit niciodată și devii, măcar pentru o zi, un veritabil Master of Puppets.

Artistul american a intrat pe scenă îmbrăcat într-o ie și a început să povestească despre impactul pe care l-a avut plimbarea prin Cluj asupra sa. “Sunt aici de mai puțin de 36 de ore și deja m-am îndrăgostit de Cluj, de mâncare, de femeile frumoase. Da, aveți și bărbați puternici (lumea râde, hahaha – n.red.). Dar cel mai mult m-a impresionat această doamnă, din centrul orașului, care vindea puppets, păpuși de acelea de mână. E incredibil cum oameni din orice colț al lumii sunt uniți de artă, cred în artă. M-a fascinat pasiunea ei pentru păpuși și faptul că s-a gândit să facă din asta un scop în viață. Vă dați seama că habar n-avea cine sunt, dar am găsit un țel comun prin a uni oamenii prin artă”, a povestit americanul. Show-ul său a fost o desfătare a stării de bine, de la mesajele pozitive și inclusive de pe scenă, ideea că dragostea ne unește pe toți, indiferent de…, și până la o recomandare simplă și onestă: “Lăsați telefoanele, faceți 2-3 poze și uitați de Instagram, facebook, twitter, tik-tok. Acum nu mai e nimic, decât muzică live”.

Și apropo de muzică live exact cum ne place nouă, ziua de vineri de la Electric Castle se deschide cum nu se poate mai bine cu trupa Coma de la București care vine să facă frumos, măcar ca în fiecare an, dacă nu și mai și. Apoi, seara va fi luată pe sus de tatăl și bunicul punk-ului, nimeni altul decât Iggy Pop care, la 76 de ani, va uimi cu prestația sa. Nu vor lipsi, bineînțeles, nici piesele din perioada The Stooges, dar și câteva de pe noul album Every Loser, lansat chiar în 2023. Pendulum, în varianta live, e de neratat dacă-ți place drum’n’bass-ul cu suficientă infuzie de hard rock, iar Tash Sultana promite să ne lase cu gura căscată.

Vom vedea și vom auzi pentru că, bineînțeles, vom fi prezenți, asta spre deosebire de cei de la The Chemical Brothers care au anulat participarea chiar în ziua concertului. Not cool.

P.S. O mică rugăminte pentru cei de la Alis: încercați ca, de data aceasta, să porniți trenul la timp și, dacă se poate, să nu mai stea și vreo 30 de minute în Apahida pentru că nu e nimic de văzut și nu mai e nici bal. Și nici aer condiționat. Urarea pentru cfr o știm, nu mai trebuie reluată.

One comment

  1. Felicitări pentru articolul despre Electric Castle! Show-urile care se anunță sunt cu adevărat extraordinare, iar tu ai reușit să-l redai într-o manieră care ne face cu toții să-i simțim vibrația pozitivă. Nu-mi rămâne decât să aștept cu nerăbdare să fiu acolo și să trăiesc momentul împreună cu voi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*