Primii mongoli așteptați cu brațele deschise în Transilvania vin azi, la Electric Castle!

Pentru prima dată în istorie, strigătul “Vin mongolii!!!” trezește entuziasm printre locuitorii așezărilor transilvănene, obișnuite să fie tratate, în urmă cu 9 secole, mai mult cu focul și sabia și mai puțin cu chitara electrică sau tumur hhuurul. Puțin după ora 21:00, în Hangar, trupa de folk-metal șialtesubgenurilalegere din îndepărtata Asie, The HU, va concerta pentru prima dată în România, iar show-ul se anunță, la fel ca muzica, o experiență în sine și de neratat.

The HU au apărut oarecum din neant, mai întâi în undergroundul genului, iar apoi, grație și finanțărilor guvernamentale, a crescut ca Ginghis Han într-un an, ajungând să aibă colaborări cu Jacoby Shaddix de la Papa Roach sau Serj Tankian de la System of a Down, plus o prezență pe albumul aniversare, The Metallica Blacklist, interpretând, în stilul propriu, Sad but True.

Echipa sutea.ro nu va rata acest concert, spre deosebire de situația din urmă cu o lună, de la Nova Rock, atunci când mai multe doze de Stiegl puse în calea colegului nostru l-au împiedicat să ia calea Blue Stage-ului.

Electric  Castle a început ieri, cu peste 29.000 de oameni pe domeniile Banffy de la Bonțida.

Prima zi a festivalului a însemnat redescoperirea domeniului Banffy, cu toate surprizele pregătite de organizatori și, de dragul tradiției, prima ploaie, scurtă dar suficientă pentru a păstra atmosfera proaspătă până târziu în noapte.

Reel Party by BT, petrecerea de „încălzire” a festivalului, a umplut spațiul din fața scenei Hangar cu oameni dansând pe cele mai populare piese din social media, mixate de DJ Yoda. O parte dintre acestea s-au regăsit și în cele peste 10.000 de stories postate Home sweet home, mesajul care i-a întâmpinat pe festivalieri pe panoul ce a devenit, oficial, cel mai instagramabil loc din festival. Remixul  „The Next Episode”, care i-a adus DJ-ului San Holo peste 300 de vizualizări pe Youtube, s-a auzit și în show-ul susținut de artistul olandez, pe aceeași scenă.

Începând de joi, toate cele 12 scene ale festivalului se deschid, iar primii headliners vor fi prezenți pe mainstage. După 4 zile de călătorie dinspre Africa de Sus și 14 ore de montaj pe scena din Bonțida, echipa lui George Ezra este pregătită să ofere un show complet, începând ora 22:00. Tot pentru prima data în România, artistul multi-premiat cu Grammy Macklemore, aduce un album nou-lansat și un show de neratat la miezul nopții.

Se dă startul și EC Talks by E.On care, unde  Alexandru Negrea, trainer în digital marketing care deschide discuția despre Inteligența Artificială în marketing și comunicare, iar Dumitru Gorzo, artistul care stârnește controverse prin viziunea sa parodică asupra problemelor societății românești. Programul complet al EC Talks este disponibil pe site-ul festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*