Nenea, ne lăsaţi şi pe noi să ne jucăm în Polivalentă?

În 2011, peste 3000 de fani s-au înghesuit să-l vadă pe Morris intrând în istorie. Foto Ziua de Cluj – Eugen Olariu

Mii şi mii de români se bucură în această perioadă de beneficiile Sălii Polivalente de lângă Someş. Singurii care nu prea au loc acolo sunt sportivii clujeni.

O ştire de pe site-ul oficial al „U” BT m-a pălmuit, aseară, mai ceva ca “Vlad Ţepeş” în urmă cu vreo zece ani. „Echipa de seniori a clubului nostru a plecat, astăzi, din nou la Mediaș, pentru a pregăti meciurile din semifinalele Ligii Naționale cu CSM CSU Oradea”, scria în comunicatul echipei antrenate de Mihai Silvăşan. Aşadar, echipa clujeană se antrenează pentru semifinalele Ligii Naţionale la 120 de kilometri distanţă, pentru că toate sălile din Cluj sunt ocupate de Campionatul European de Gimnastică, un eveniment extraordinar care a pus Clujul pe hartă, aşa cum se scoate în evidenţă orice se întâmplă pe aici, în ultimii ani, de când cu echipa din cartierul Gruia sau cu Untold, principalul locatar al stadionului.

Dar problema cea mai mare nu e asta, ci faptul că atât baschetbaliştii, cu şanse mari de a juca finala, cât şi echipa de baschet feminin, deja în ultimul act şi cu un spectaculos 1-0 după primul meci (!!!) au „interzis” în „cea mai modernă sală polivalentă din România!”. Mai pe înţelesul tuturor, nu vor juca acolo niciun meci din acest sezon , aşa că vom fi nevoiţi să ne înghesuim cu toţii în boema, dar neîncăpătoarea sală „Horia Demian”.

Pentru cei care nu ştiu, Sala Polivalentă a intrat într-un proces de „modernizare”, întrerupt pentru C.E. de gimanstică, dar care va continua pe tot parcursul verii, până la finalul lunii august, atunci când totul trebuie să fieperfect pentru Eurobasket. În tot acest timp, sala va fi închisă pentru competiţii. Ce mi se pare mie absolut fantastic e că avem de-a face cu singura Sală Polivalentă ce necesită modernizări la doi ani de la finalizare. Adică, prietene, atunci când ai dat „undă verde” proiectului câştigător, nu ştiai că ai nevoie de 10.000 de locuri pentru Eurobasket? Nu-i ca şi cum, până acum, „europenele” se jucau în săli de sport, cu băncuţe pe o parte şi alta şi spaliere în capete.

Problema e că din toată treaba asta cel mai mult au de pierdut cele două echipe şi, mai ales, fanii care vor fi nevoiţi să se calce în picioare pentru biletele la fel de limitate ca şi gândirea unora din administraţia locală. Îmi aduc aminte că, înainte de meciul cinci al finalei din 2011, ce avea să fie şi ultimul, biletele s-au vândut în jumate de oră, iar sala era plină cu o oră şi ceva înainte. Chiar mă gândeam atunci, cum ar fi să poţi juca o astfel de finală într-o sală nouă, cu aer condiţionat şi toate cele?

Chiar, cum ar fi?

P.S.

Dacă de la „U” BT toată lumea se aşteaptă să ia titlul – momentan băieţii se pregătesc de semifinale –, fetele lui Dragan Petricevic au realizat ceea ce se numeşte un miracol sportiv, câştigând, în primul meci al finalei, pe terenul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe! Azi e meciul doi, iar apoi seria se mută la Cluj. Finala se joacă după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”, iar partida decisivă, dacă va fi nevoie, se va juca tot în judeţul Covasna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*