Electric Castle 6 is here! Cum procedăm?

Mai țineți minte acel “Winter is Coming!” care trona, anul trecut, pe panoul de la intrarea la Electric Castle în ultima seară de festival? Ei bine, a trecut mai bine de un an de atunci, iarna a venit și a plecat la fel de repede ca și Germania de la “mondialul” rusesc, dar, în schimb, vine Electric Castle 6, așa că e foarte important să prindeți câteva dintre highlighturile ediției ce va începe azi, la ora 14:00. Cu vreo două ore înaintea furtunii, foarte probabil.  

Cum glumele legate de Electric Castle și ploile care vin în fiecare an la Bonțida sunt mai expirate ca sandwichurile ce se vând pe litoralul autohton al Mării Negre, vom face abstracție de ele și ne vom concentra pe lucrurile care promit să facă din EC6 cea mai spectaculoasă ediție de până acum. Așadar, trei sfaturi pentru un Electric Castle fericit.

Lăsați mașina acasă. Organizatorii Electric Castle au anunțat că, începând de miercuri dimineața, de la ora 08:00, autobuzele spre festival vor circula la un interval de 20-30 de minute, din stațiile de la Sala Sporturilor și Iulius Mall și cu o frecvență ridicată la orele de vârf. Tocmai de aceea, recomandarea generală e să urcați în bus și să lăsați mașina acasă, pentru a nu bate cumva recordul de anul trecut când drumul din Cluj până în Bonțida a durat aproape 3 ore în seara de vineri, din cauza unor lucrări “programate din timp” la drumul național. Totuși, dacă vă încumetați să vă urcați la volan, o puteți face la cârma unui GetPony, mai ales că puteți lăsa mașina direct în zona VIP. Iar dacă aveți și norocul unui ambuteiaj de zile mari, sutea.ro vă recomandă o rută exotică și underground, via Chinteni – Vultureni – Răscruci.

Experimentați line-up-ul. Pentru că tot s-a terminat Campionatul Mondial și nu mai este nimic de desființat, specialiștii în social media se pot reorienta, la fel ca de fiecare dată în ultimii ani, spre analiza line-up-urilor de festival. Dar până își dau drumul la tastatură, venim noi cu câteva recomandări. Da, line-up-ul EC de anul acesta nu a rupt norii, dar partea foarte bună e că are ascunse tot felul de  ce merită văzute și ascultate, indiferent de preferințele voastre de zi cu zi. Sutea.ro recomandă Bury Tomorrow, Cancer Bats, Agent Fresco, Wolf Alice și The Last Internationales.

Nu vă temeți de ploaie. Ca să cităm ce zicea James Hetfield în timpul unui concert Metallica în care ploaia era atât de deasă încât nu vedeai la jumătate de metru în fața ta: “It’s just water!”. Iar dacă nici nu-ți cade în cap, e și mai bine, nu de alta dar organizatorii au mărit spațiile acoperite până la o capacitate de aproximativ 30.000 de persoane, au extins zonele de port-a-floor, astfel încât o foarte mare parte spațiul de la main stage să fie acoperit, și au pietruit și amenajat toate aleile. Astfel, mai rămâne să-ți iei cizmele de cauciuc și pelerina și să țopăi liniștit.

Electric Castle is here! Ne vedem!

foto: Electric Castle Official Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*