Templates by BIGtheme NET

Primul „gigant” care spune „pas” pe 2021: Electric Castle se va ține abia anul viitor. Să sperăm!

Haosul decizional existent la nivel guvernamental în ceea ce privește zona de evenimente și festivaluri face primele victime: festivalurile programate pentru 2021 se anulează. Electric Castle este primul nume major care anunță că, în acest an, evenimentul nu va avea loc, asta în condițiile în care, conform ultimelor hotărâri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în luna iulie se vor putea ține evenimente în aer liber de maximum 2500 de oameni, dacă vaccinarea la nivel național atinge anumite obiective și, foarte important, respectând reguli de distanțare socială. Asta în condițiile în care participanții vor fi oricum vaccinați sau vor prezenta un test real time PCR. Partea bună pentru fanii EC e că cei trei headlineri, twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones au fost reconfirmate pentru noile date, stabilite pentru 13 – 17 iulie 2022.

Un alt fapt interesant este că organizatorii anunță că vor face toate eforturile care și în acest an să existe un eveniment care să aline, cât de cât, dorul de marea experiență Electric Castle. Mai multe, în comunicatul de mai jos:

Luând în calcul ultimele măsuri anunțate de autorități privind limitarea numărului de spectatori pentru toate evenimentele culturale și de divertisment din această vară, organizatorii Electric Castle (EC) au luat decizia de a amâna pentru 2022 ediția a 8-a a festivalului. Trupele twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones au fost reconfirmate pentru noile date, stabilite pentru 13 – 17 iulie 2022. Focusul pentru următoarea perioadă va fi de a convinge autoritățile să clarifice măsurile anunțate, astfel ca experiența Electric Castle să existe, chiar și într-o formă diferită, în 2021.

Conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr 29/14.05.2021, evenimentele din luna iulie vor fi limitate la 2.500 de spectatori. În plus, hotărârea conține alte limitări care, pentru a fi aplicate, necesită clarificări ce vor solicita alte noi runde de discuții, probabil în următoarele săptămâni. 

Decizia vine într-un moment în care organizatorii se aflau, oricum, sub presiunea timpului foarte scurt rămas, graficul normal de implementare a festivalului fiind, deja, cu mult depășit. În plus, parte dintre artiștii care ar fi trebuit să se afle pe afiș și-au reprogramat sau anulat turneele europene.

Toate aceste date analizate în detaliu au condus înspre singura alternativă viabilă și corectă pentru public: evitarea organizării unei ediții de compromis și stabilirea unor noi date, 13 – 17 iulie 2022. Cu un suport nelimitat și o înțelegere perfectă a situației, toate marile trupe anunțate – twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones – au reconfirmat imediat prezența lor pe domeniul Banffy, pentru anul viitor.

Toate biletele achiziționate pentru ediția a 8-a rămân valabile pentru noile date din 2022, detalii și opțiuni urmând a fi comunicate în următoarele zile.

Echipa Electric Castle își dorește ca acest ultim an, în care așteptarea revenirii la normalitate a fost o provocare pentru toată lumea, să nu fi trecut în zadar. Organizatorii, prin intermediul organizațiilor din care fac parte, speră în reluarea, în cel mai scurt timp, a discuțiilor legate de măsurile aplicabile evenimentelor, pentru ca acestea să fie pe deplin clarificate, astfel încât planurile de a oferi experiența Electric Castle, în această vară, chiar și într-o formă modificată și adaptată, să poată prinde contur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*