Inevitabilul s-a produs: Electric Castle revine doar în 2021. Toate festivalurile se amână pentru anul viitor!

Electric Castle a fost primul mare festival care a anunțat, azi, amânarea cu un an a ediției din vară, din motive evidente, lipsa predictibilității în toate domeniile din cauza restricțiilor impuse de autorități, în criza COVID-19, granițele semi-închise și dificultăți de circulație. Astfel, EC8 va avea loc un an mai târziu, adică între 14 și 18 iulie 2021. Mai e puțin.

Organizatorii au anunțat deja că toate biletele achiziționate deja vor fi valabile pentru ediția de anul viitor, fără ca utilizatorii să facă vreun demers suplimentar în acest sens. Legat de line-up, există șanse mari ca majoritatea trupelor antamate pentru 2020 să vină anul viitor, Twenty One Pilots fiind ca și reconfirmați oficial.

„Urmând direcția stabilită de toate marile evenimente din lume și deciziile autorităților din majoritatea statelor europene, pe care anticipăm că și autoritățile române le vor implementa, în curând, anunțăm oficial că ediția a 8-a a Electric Castle se amână pentru perioada 14 – 18 iulie 2021.

Este o decizie foarte dificilă și suntem conștienți de dezamăgirea și tristețea pe care le simt nu doar fanii noștri ci și toți cei care, an de an, fac posibilă fiecare ediție a festivalului. De la echipe de producție, tehnicieni, artiști, arhitecți, comercianți, comunitatea locală și voluntari,  mii de oameni vor simți efectele acestei decizii.

Ne mobilizăm acum pentru a ne reorganiza pe noile coordonate de timp anunțate, primul pas fiind reconfirmarea artiștilor ce ar fi trebuit să fie prezenți, în această vară, pe domeniul Banffy. Toate biletele achiziționate pentru ediția a 8-a rămân valabile, noi detalii și opțiuni urmând a fi anunțate în următoarele zile”, anunță organizatorii într-un comunicat de presă.

/Form Days, între 1 și 4 iulie 2021

Tot azi, /Form Days, festivalul de la castelul de la Gilău, aflat la prima ediție, și care propunea nume precum Solstafir, Anathema sau Sepultura, a anunțat amânarea pentru 1-4 iulie 2021. Toate biletele deja cumpărate vor fi valabile. În plus, cei care au deja bilete vor primi cadou două vouchere de 30 de lei ce vor putea fi folosite la evenimentele din /Form Space și Midi pe tot parcursul anului.

Untold a fost amânat pentru august 2021, aceeași soartă urmând să o aibă și Artmania Festival, anunțul oficial urmând să fie făcut mâine. Primul mare eveniment open-air care a făcut publice noile date a fost Rockstadt Extreme Fest, reprogramat pentru 5-8 august anul viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*