Câteva sfaturi pentru un EC 2017 fericit

Şansele ca ploaia să cadă la fel ca anul trecut scad şi cresc, în acelaşi timp, conform site-urilor de specialitate

Iată că au venit şi ploile, aşa că putem declara ediţia 2017 a Electric Castle deschisă. Şi pentru că glumele cu ploaia şi noroiul de la EC sunt la fel de enervante ca şi difuzarea obsesivă a Holograf şi Gary Moore pe Rock FM, le vom evita în cele ce urmează.

În schimb, am pregătit câteva recomandări pentru ediţia aniversară a Electric Castle care, în acest an, împlineşte cinci primăveri aproape ploioase.

Luaţi-vă cizme lungi

Da, e important ca, atunci când vă alegeţi cizmele pe care le veţi încălţa la Bonţida, să vă asiguraţi că se întind cât de mult pe picior. Nu de alta, dar vă garantez că nu e foarte plăcut să te tot opreşti, din 10 în 10 minute, pentru a-ţi goli încălţările de apă. Mai ales dacă nu ai de ce să te ţii, dar tu îţi imaginezi că ai de ce să te ţii, cum ar veni.

Exploraţi festivalul

Organizatorii promit cea mai spectaculoasă ediţie a Electric Castle de până acum, iar pentru asta, au pregătit numeroase spaţii de relaxare şi altele, la fel de numeroase, de adăpostire împotriva ploii. Cum prognoza e la fel de oscilantă ca şi Simona Halep într-un set decisiv, sunt şanse mari să ne bucurăm mai mult de partea de relaxare. În plus, se anunţă un Main Stage gigantic, flancat de ecrane LED, cel mai mare având 600 de metri pătraţi şi rezoluţie 8k. Cea de-a doua scenă va fi, în premieră, complet acoperită şi va putea găzdui peste 10.000 de inşi.

Nu vă înghesuiţi la autocare

Una dintre locaţiile perfecte pentru a-ţi da întâlnire cu prietenii Beck’s sau Cuba, în caz de ploaie.

Matematic vorbind, e aproape imposibil ca toţi cei care pleacă imediat după încheierea concertului headlinerului să prindă, în câteva minute, loc în autocarul spre Cluj. Şi pentru că vorbim de o singură cale de acces pentru autocare, lucrurile se vor complica şi mai tare, ajungându-se la tradiţionala coadă ce se va întinde pe zeci de metri. Iar atunci nu e mai simplu să stai frumos în festival, îţi dai întâlnire cu prietenul Beck’s saucolega Cuba Libre şi mai depănaţi amintiri? În plus, ai şanse să dai şi peste un artist de care habar nu aveai până atunci, dar care-ţi va prelungi şi mai mult întâlnirea cu unul dintre cele două personaje mai sus menţionate.

Volei, TEDx şi la filme

La fel ca anul trecut, Electric Castle propune şi în 2017 un turneu de volei pe plajă destinat amatorilor şi care se lasă cu tot felul de premii. Dar, spre deosebire de anul trecut, Electric Castle 2017 mai propune conferinţe TEDx, acolo unde vă veţi putea întâlni cu diferite personaje, de la Dana Rogoz (actriţă), până la Atilla Biro (RISE Project), dar şi proiecţiile filmelor „Planeta Petrila” şi „Ultimul Căldărar”. Ambele au făcut săli pline la TIFF, aşa că dacă aveţi chef de puţină linişte şi contemplare, luaţi-vă păturica şi pregătiţi-vă de vizionare. Mai multe despre cele două evenimente AICI şi AICI.

Mergeţi la cât mai multe concerte

Coma, Architects, Slaves, Am Fost la Munte şi Mi-a Plăcut (sună bine, nu?), Deadmau5, UNKLE, Mirabela Dauer. Bifaţi cât mai multe din ele! Electric Castle a fost întotdeauna despre descoperirea unor artişti, DJ sau trupe de care n-ai auzit până atunci, iar a doua zi deja căutai de nebun să vezi unde mai au vreo cântare. Recomandarea sutea.ro merge spre zona de rock şi alternative, cu Architects (una dintre cele mai complexe apariţii metalcore) şi Slaves (punk pe fast-forward) cap de afiş.

 

foto Electric Castle official Facebook

One comment

  1. Pingback: URL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*