La aproape patru ani de la prima tentativă, Alexandrion devine sponsor al fotbaliştilor de la „U”

alexandrion

Grupul de firme aparţinând sirianul Nawaf Salameh va fi anunţat, cât de curând, drept primul partener oficial din noua eră a Universităţii Cluj. Primii vestitori ai evenimentului au apărut, deja, prin oraş.

La aproape patru ani de la primele negocieri, Alexandrion Group îşi îndeplineşte obiectivul şi devine sponsor al echipei de fotbal a Universităţii Cluj. Producătorul şi distribuitorul de alcool a fost legat, prima dată, de „U” Cluj în decembrie 2012, la scurt timp după plecarea lui Florian Walter la Petrolul. Sirianul Nawaf a venit la Cluj, însă după o întâlnire cu primarul Emil Boc şi cu suporterii şi-a schimbat ţinta şi a anunţat clar: vrea echipă curată, în parteneriat cu primăria şi universităţile, chiar dacă asta înseamnă restartul din Liga a IV-a (sic!). A urmat o pauză, clubul a intrat în insolvenţă, după care negocierile au fost repuse pe tapet. Era vara lui 2015, „U” tocmai se salvase de la retrogradare, avea planuri mari pentru noul sezon, iar Walter cu Nawaf s-au pus din nou la masă.

Când s-au ridicat n-au mai bătut palma: sirianul vroia schimbarea numelui echipei în „U” Alexandrion, bucureşteanul nu accepta suma de bani propusă. A urmat o nouă pauză, de data asta mai lungă, timp în care Alexandrion a semnat parteneriate de sponsorizare cu mai multe echipe decât are Mihăiţă Pleşan la favorites: CS U Craiova, Dinamo Bucureşti, ACS Poli Timişoara, ASU Poli Timişoara, CSMS Iaşi, Petrolul Ploieşti (din nou sic (and destroy)!) şi, nu în cele din urmă, „U” Alexandrion, formaţia de handbal. Înainte de ele, Alexandrion s-a mai implicat la Steaua, Unirea Urziceni sau Steaua Handbal.

N-am urmărit ce s-a întâmplat la fiecare dintre cluburile de mai sus şi ce sume s-au alocat, cert e că de la formaţia de handbal a Universităţii grupul de firme s-a retras în această vară, însă nu a părăsit şi Clujul, traversând, practic, doar până la Cluj Arena.

Despre subiect au mai scris, în ordine, Mihai Hossu AICI, Ştiri de Sport AICI şi eu AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*