România – Danemarca, „decisivul” României pentru calificarea la mondialele din Rusia, se joacă la Cluj!

lewandowski

Incidentele de la meciul cu Polonia, din urmă cu o lună, au trimis partida dintre România şi Danemarca, decisivă pentru calificarea la Cupa Mondială din Rusia, pe Cluj Arena. De această dată, sunt şanse mari ca întâlnirea să se dispute pe iarbă.

Probabil loviţi de “magia Sărbătorilor” (a se citi Football Leaks) oficialii UEFA au tratat cu maximă lejeritate incidentele de la partida dintre România şi Polonia, atunci când fanii celor două echipe s-au bătut cu forţele de ordine, în tribunele Arenei Naţionale, totul culimând cu o petardă care a aterizat tocmai lângă vedeta Lewandowski. Aşadar, UEFA a decis ca următoarele două meciuri oficiale să se dispute pe un alt stadion, „Naţionalul” bucureştean fiind suspendat. Astfel, elevii lui Christoph Daum vor poposi, în proporţie de 99 la sută, la Cluj, acolo unde au şi început, de altfel, această campanie.

Singura problemă a Federaţiei, apropo de acel meci cu Muntenegru, rămâne starea gazonului, eterna hibă a arenei de lângă Parcul Central. Terenul a fost o problemă şi înainte de meciul cu Spania, care s-a jucat anul acesta, tot la final de martie, însă atunci lucrurile s-au reglat în ultimele zile. Cum meciul cu danezii e programat pe 26 martie 2017, oficialii FRF speră ca de data asta să existe mai multă iarbă în centrul Clujului, faţă de anul trecut. „Sperăm ca a treia oară să fie cu noroc şi să avem parte de un gazon bun”, a comentat un oficial al FRF, pentru sutea.ro.

Celelalte două opţiuni pentru partida cu nordicii ar fi „Dr. Constantin Rădulescu” şi noul „Ion Oblemenco”, din Craiova. Primul are marele minus al capacităţii reduse, în timp ce stadionul din Oltenia are şanse minime să fie terminat până la primăvară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*