Latovlevici şi Toşca, doi fotbalişti de naţională, îşi donează ghetele unor copii. Cum procedăm?

Nu e nici o campanie ascunsă de CSR, e cât de simplu se poate: Alin Toşca şi Iasmin Latovlevici, doi dintre fotbaliştii convocaţi de Christoph Daum pentru meciul naţionalei cu Danemarca, de la Cluj, au decis să-şi doneze ghetele de joc unor copii fără posibilităţi materiale, dar care îşi doresc să ajungă fotbalişti. Iniţiativa îi aparţine unui clujean „de import” cu care fotbalul n-a fost prea prietenos. Sau n-a fost el prietenos cu fotbalul, nici nu mai contează.

 

De obicei, în spatele unor acţiuni de genul acesta stau mari companii, fie că vorbim de sponsori ai naţionalei sau producători de materiale pentru sportivi, ceea ce e perfect în regulă, atâta vreme cât, până la urmă, ajuţi nişte oameni. De data asta, lucrurile sunt diferite. Un clujean de import, un prieten, pe numele său Adrian Donca, a avut ideea nebună de a face un gest din care nu are nimic de câştigat, acela de a-i convinge pe fotbalişti cunoscuţi să-şi doneze ghetele de joc unor copii fără posibilităţi financiare, dar pentru care aceste obiecte vestimentare par a avea mici super-puteri. Şi-a pus la bătaie legăturile din lumea fotbalului, multe create de pe vremea când se visa mare fotbalist pe plaiurile sătmărene, şi a luat legătura cu oamenii cunoscuţi „în iarbă”.

După câteva rateuri, a primit undă verde de la, mă scuzaţi, CFR 1907, acolo unde, îmi cer scuze, Mario Camora şi, cu voia voastră, Ciprian Deac, şi-au pus la bătaie ghetele de fotbalişti. Câştigătorii au fost aleşi printr-o metodă simplă, cunoscuţii le-au scris poveştile în comentarii, iar cei doi jucători, împreună cu Adrian, au ales două dintre ele, pe cele care li s-au părut cel mai impresionante. Şi chiar au fost, după cum vă veţi convinge AICI.

Pentru a doua etapă a campaniei „Ghete de poveste”, pentru că aşa se numeşte, omul nostru a ţintit mai sus şi a ajuns la Toşca şi Latovlevici. Cei doi şi-au pus la bătaie ghetele cu care joacă la Betis Sevilla, respectiv Karabukspor, iar oamenii au ocazia să scrie AICI poveştile unor puşti despre care consideră că au o poveste demnă de astfel de ghete.

Cea mai nasoală parte dintr-o conversaţie (cred că toţi am trecut prin asta) e cea pe care o susţii, doar ca să ajungi la punctul în care zici, „nah, acum să-ţi spun de ce te-am sunat. Poţi să mă ajuţi cu….?” Iar aici tocmai asta e ideea, omul ăsta nu vrea să câştige nimic, poate doar câteva puncte bonus ca să-şi izbăvească păcatele. Aşa că, dacă ştiţi viitori fundaşi stânga de naţională scrieţi-le poveştile. Ghetele magice îi aşteaptă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*