S-a încheiat TIFF.16, „cea mai bună ediţie din istorie”

Piaţa Unirii s-a întâlnit pentru ultima dată cu TIFF.16 / foto (de colecţie) Nicu Cherciu

Filmul regizorului spaniol, Rodrigo Sorogoyen, „Dumnezeu să ne ierte”, a închis ediţia cu numărul 16 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). În faţa a peste 2000 de oameni prezenţi la proiecţia din Piaţa Unirii, preşedintele festivalului, Tudor Giurgiu, a decretat TIFF.16 drept cea mai bună ediţie din istorie, atât ca şi cifre, cât şi ca şi spectaculozitate. La acest din urmă capitol, prezenţa lui Alain Delon a fost cireaşa de pe tort.

„A fost cea mai bună ediţie de până acum, din istoria festivalului. Cred că am vândut cu cel puţin 20 la sută mai multe bilete decât anul viitor, încă nu am văzut cifrele, dar am văzut reacţiile voastre de-a lungul festivalului. Iar prezenţa lui Alain Delon a fost o încununare. A plecat, în urmă cu câteva ore (duminică seara – n.a.), cu zâmbetul pe buze. Vă mulţumesc pentru că faceţi TIFF posibil, pentru dragostea cu care ne înconjuraţi şi pentru că aţi venit în număr atât de mare şi în această seară”, a spus Giurgiu.

Ediţia a 16-a a TIFF s-a încheiat cu un film în regia lui Rodrigo Sorogoyen, câştigător în urmă cu trei ani a Trofeului Transilvania pentru filmul „Stockholm”. „Dumnezeu să ne ierte” e un thriller poliţist, cu accente de comedie neagră, iar unul dintre rolurile importante este interpretat de Javier Pereira, protagonist în „Stockholm”. În 2017, marele premiu a revenit filmului georgian, „Familia noastră”, în cadrul Galei de Închidere în care au mai fost premiaţi, printre alţii, Tora Vasilescu şi, bineînţeles, Alain Delon. Mai multe de la gală puteţi citi aici.

TIFF revine anul viitor, cu ediţia a 17-a, în perioada 1-10 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*