Electric Castle rocks! 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon și Florence + The Machine vin la Bonțida!

După o ediție la care line-up-ul final i-a făcut pe mulți fani să strâmbe din nas, Electric Castle le dă peste aceeași parte a feței criticilor și anunță un line-up de zile mari. Florence + The Machine, unul dintre cele mai tari nume de pe scena de indie rock, Bring Me The Horizon (BMTH), poate cel mai important nume propus de scena rock/metal din UK în ultima perioadă, și, nu în ultimul rând, Jared “fucking” Leto și 30 Seconds to Mars țin capul unuia dintre cele mai grele afișe din istoria festivalieră autohtonă.

Vara pare foarte departe, dar anunțul celor de la Electric Castle a făcut să crească puțin mercurul în termometrele interioare ale fanilor. La cea de-a 7-a ediție, festivalul de la Bonțida dă lovitura și aduce trei nume mari, headlineri la mari festivaluri și formații foarte în vogă în acest moment. În plus, Florence + The Machine, fost headliner la Glastonbury în urmă cu trei ani, va veni pentru prima dată în România, iar BMTH revin la castel, de data aceasta în turneul de promovare al ultimului material discografic, “Amo”, de pe care am avut ocazia să ascultăm două single-uri, “Mantra” și “Wonderful Life”. Ultima piesă aduce o colaborare extrem de interesantă cu Dani Filth, solistul trupei de gothic/symphonic/death/metal “Cradle of Filth” și pe care avem ocazia să-l vedem, în toată splendoarea lui, mâncând cereale la micul dejun. Fanii mai vechi, obișnuiți cu perioada de metalcore a celor de la BMTH, n-au fost neapărat impresionați de cele două extrase pe single, însă băieții din Sheffield promit că “Amo” va fi o experiență în sine. Vom afla, cu siguranță, la castel.

Iar tot din Sheffied vine o altă trupă cu mare tradiție pe scena de metalcore, “While She Sleeps”, cea care a luat o decizie surprinzătoare în urmă cu doi ani, renunțând la casa de discuri cu care colabora și finanțându-și albumul la care lucra, “You are We”, prin crowdfunding. La castel, While She Sleeps își va prezenta ultimul material de studio, “So What?”, ce va fi lansat în martie, anul viitor.

Tot în turneu de promovare va fi, bineînțeles, și 30 Seconds to Mars, trupa lui Jared Leto, care vine, la Bonțida, cu “America”, cel de-al 5-lea album, unul cu puternice influențe electro și electro-pop, foarte diferit de perioada de început a băieților din Los Angeles. Însă, spre bucuria fanilor mai vechi a americanilor, Leto și compania vor rupe scena și cu piese de pe “A beautiful Lie”, poate cel mai de succes album al lor.

Bineînțeles, EC7 propune și o mulțime de alte nume, cu excepția celor trei headlineri, iar mai jos puteți afla câteva detalii despre fiecare, alese cu atenție de echipa de comunicare a festivalului:

Veterani ai stilului indie rock, Metric ajung în România într-un moment de maturitate al carierei lor începută acum 20 de ani, în Toronto. Carisma solistei Emily Haines stă la baza succesului lor confirmat, de-a lungul timpului, cu numeroase premii. Fie că sunt în turneu cu trupe precum Smashing Pumpinks sau pe cont propriu, Metric au aceeași plăcere de a hipnotiza chiar și spectatorii care îi descoperă pentru prima dată live.

 

Pentru că nimic nu e la fel în muzica indie, The Vaccines completează lista reprezentanților acestui gen muzical la Electric Castle 2019. E greu de crezut că au trecut deja 8 ani de când „If U Wanna” semnată The Vaccines, era unul dintre cele mai mari hituri ale verii, timp în care trupa a trecut prin mai multe componențe, mai multe albume dintre care cel mai recent, Combat Sports, lansat în acest an.

 

Fie că se află în studio cu Lady Gaga și Snoop Dog sau creează proiecte alternative cu Skrillex, Boys Noize rămâne același DJ și producător revoluționar din zona acid techno. Prezența lui va fi o premieră în festival, alături de cea a multcontestaților Chinese Man, trio-ul francez de trip hop, care, în ciuda discuțiilor mereu reaprinse asupra numelui lor, surprind publicul cu set-uri în care fragmente din Biblie citite de Samuel Jackson se amestecă cu ritmuri din muzica trupei Queen. Nominalizați anul trecut pentru un Grammy, Sofi Tukker vor ajunge la Bonțida în plin turneu european.

 

Între rock și electro, e întotdeauna loc de muzică clasică, cel puțin la fiecare ediție Electric Castle. Kronos Quartet, un proiect ce există de peste 40 de ani și care a câștigat de-a lungul anilor premii Grammy sau Polar, e partea de rafinament clasic reinterpretat în viitoarea ediție a festivalului.

 

Alte nume confirmate: Lemaitre, Mono, Tommy Cash revine la rândul său, Handsome Furssau Viagra Boys. Proiectul Hospitality Night continuă și în 2019, cu London Electricity, Dynamite MC, Spy și Danny Byrd într-o seară dedicată.

 

Biletele au preț special – 399 de lei – până pe 20 decembrie, așa că nu mai rămâne altceva de făcut decât să așteptăm vara. Și să curățăm zăpada, din când în când.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*