Ce spun fanii lui „U” despre incidentul din baza CMC. Unul dintre ei a ajuns la „Urgenţe”, bătut cu scânduri rupte din gard!

Suporterii CFR-ului au rupt lemne din garduri pentru a se răfui cu rivalii de la „U” / foto captură NCN TV

În urmă cu aproape o săptămână, un grup de ultraşi din galeria Universităţii Cluj era implicat într-un conflict cu mai multe grupări de suporteri maghiari, mulţi dintre ei ultraşi ai Ferencvaros şi Videoton, dar şi cu membri ai KVSC, facţiune a galeriei CFR 1907. La câteva zile distanţă, scandalul a fost făcut public, NCN TV Cluj-Napoca şi Ziar de Cluj prezentând imagini filmate profi, de o excelentă calitate, surprinse în timp ce cele două grupări se înjură reciproc la intrarea în baza sportivă. Pe final, în ultimele secunde ale filmării, părţile se iau la bătaie, iar de aici lucrurile se complică.

Conform celor declarate de martori şi de cei implicaţi în incidente din partea facţiunilor KVSC, Videoton şi Ferencvaros, citaţi de ziardecluj.ro, ultraşii Universităţii ar fi tăbărât peste familii cu copii şi femei însărcinate făcând prăpăd. Declaraţiile au fost, apoi, preluate de majoritatea ziarelor naţionale, fără a lua o părere şi din cealaltă tabără. Pe de altă parte, sursele sutea.ro susţin că lucrurile au stat puţin diferit, iar totul ar fi pornit de la un incident dinaintea meciului de baschet dintre România şi Ungaria, de acum mai bine de o săptămână. Atunci, un grup de huligani maghiari afiliaţi galeriei Ferencvaros, mărşăluia pe strada Piezişă, provocându-şi rivalii la o luptă „bărbătească”, în care o parte trebuia să o despice, cu un cuţit, pe cealaltă. Imaginile au fost postate pe anumite grupuri cu circuit închis de pe Facebook, iar, apoi, eliminate.

Acea luptă dreaptă ar fi trebuit să fie, spun sursele sutea.ro, tocmai sâmbăta trecută, atunci când membri ai Ferencvaros au venit la Cluj pentru un turneu amical de fotbal, la care au mai participat maghiari din Slovacia şi Transilvania. Mai mult, la acest turneu trebuia sa participe, la fel ca şi în anii precedenţi, şi o echipă a suporterilor Universităţii Cluj, însă, de această dată, acest lucru nu s-a mai întâmplat dintr-un motiv hilar: fanilor le-a fost interzis să poarte însemnele „U” Cluj la partidele de mini-fotbal!

Revenind la incident, unul dintre cei prezenţi a confirmat că răfuiala trebuia să aibă loc cu fanii lui Ferencvaros, drept dovadă că, timp de mai multe minute, spiritele au fost calme. După ce a început bătaia, victimele au căzut din ambele părţi, unul dintre ultraşii lui „U” fiind bătut de câţiva adversari cu scânduri rupte din gard până a fost aproape desfigurat. Ultraşii susţin că nicio femeie sau copil nu a avut de suferit în urma altercaţiei. „Nu suntem nici noi uşă de Biserică, dar nici bătăuşi de copii sau femei n-am ajuns să fim”, a spus ultrasul, sub protecţia anonimatului.

Mai jos, aveţi comunicatul emis de „Peluza Şepcile Roşii”, iar zilele următoare veţi putea citi, pe sutea.ro, mai multe detalii despre subiect pentru că, la fel ca şi mulţi dintre oamenii pe care-i cunoaşteţi, orice poveste are cel puţin două feţe!

„În urma mediatizării evenimentului regretabil petrecut în data de 9 Septembrie 2017, relatat trunchiat, eronat, tendenţios şi lipsit de imparţialitate într-o publicaţie locală, poziţia oficială a Peluzei Şepcile Roşii a întârziat să apară tocmai pentru a nu escalada situaţia generată şi a crea tensiuni pe care nimeni nu le doreşte.

Totuşi, relatarea unilaterală a evenimentului, cât şi amploarea care i s-a dat în mod artificial, inclusiv încercările de politizare, ne-au determinat să avem o poziţie publică legată de aceste aspecte.

Este esenţial ca opinia publică să cunoască faptul că membrii Peluzei Şepcile Roşii prezenţi la faţa locului au încercat un dialog cu membrii galeriilor echipelor de fotbal din Ungaria, participante la un turneu de fotbal organizat de KVSC, fără să aibă intenţia ca acest dialog să degenereze în acte violente. Acest lucru s-a întamplat, din păcate, însă a fost provocat de către organizatorii turneului, sustinuţi de ceilalti participanţi. Mai mult, membrii Peluzei noastre nu au avut asupra lor niciun fel de obiect contondent sau arme albe, aşa cum eronat au relatat reprezentanţi ai presei.

O dovedesc chiar imaginile făcute deja publice!

De fapt, cei care au fost răniţi, unii chiar grav, în urma incidentului sunt tocmai membrii Peluzei Şepcile Roşii, loviţi cu bestialitate cu lemne rupte din gard, dale de beton, grilaje metalice şi alte obiecte contondente.

Instituţiile statului sunt singurele în măsură să analizeze şi să clarifice situaţia!

E important ca, în contextul socio-politic actual, să ne ferim de orice tentative de manipulare a opiniei publice. Facem un apel la calm, corectitudine şi imparţialitate.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*