Peste 50.000 de oameni, libertate, muzică și lună plină la Bonțida

Mașinăria numită Electric Castle a început să-și tureze motoarele, iar joi, în a doua zi a festivalului, a atras 54.000 de oameni, conform informațiilor organizatorilor, care și-au trăit visele din lockdown și s-au bucurat de viață și libertate. Editors și Moderat, pe main stage, Yves Tumor (foarte rock-n-roll), Acid Arab și Gus Gus, în Hangar, au fost principalele atracții într-un festival care reușește să adune lume și să creeze comunități indiferent de ce rulează pe scenă. Iar alături de ei a fost și luna plină, remarcată și invocată de artiștii de pe scene pentru că, evident, nu cânți în fiecare zi la un castel din Transilvania cu luna plină pe post de mega-reflector.

Azi se anunță o altă veritabilă dezlănțuire de forțe, cu trupa de alternative/nu-metal Coma și Enter Shikari deschizând drumul către Twenty One Pilots, marea atracție a festivalului, o trupă enorm de apreciată de revistele de specialitate și care atrage un mega-aflux de public peste tot. Deseară, vom afla dacă live sună mai bine decât pe casetă, așa cum spune teoria. Tot azi, în Hangar avem Molmchat Doma, o trupă de electro-new-wave rusesc (o mini-copie după Viktor Tsoi, pentru cunoscători), venită tocmai din Belarus, acest mini-Mordor al zilelor noastre, dar și Whomadewho o gașcă ce pune în scenă o muzică experiementală, cu influențe de rock și jazz și care promite că va face tare frumos la castel. Vedem!

P.S. Organizatorii tare recomandă să vizităm/vizitați și Radio Stage-ul plin cu guilty pleasures de pe vremuri. Will do!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*