Ce noutăţi mai aduce ARTmania: o figurină gigantică în Piaţa Mică şi lansarea „Orizont”, cel mai nou album Coma

ARTmania Festival rezistă pe piaţa festivalurilor încă din vremea când noţiunea de festival era înţeleasă de prea puţină lume. Cu suişuri şi coborâşuri, festivalul din centrul Sibiului a ajuns la cea de-a 12-a ediţie şi pregăteşte, pe lângă concerte, câteva evenimente foarte interesante.

Spre exemplu, de azi, 20 iulie, şi până pe 26 iulie, deci cu două zile înainte cântărilor, patru artizani mexicani îşi vor da măsura măiestriei, construind o marionetă de câţiva metri înălţime. Echipa de artişti invitați la Sibiu și-a câștigat faima internațională, printre altele, și pentru că a realizat, la festivalul Hell&Heaven în 2016, figurinele ce îi reprezintă pe membrii trupei Rammstein (foto mai jos). La ridicarea instalației de la Sibiu, din faţa Casei Hermes, vor participa şi voluntari sibieni, iar după finalizare, figurina supradimensionată va rămâne expusă în holul Muzeului de Etnografie Universală Franz Binder din Casa Hermes. De asemenea, toţi cei care au o brățară ARTmania sau East European Music Conference vor avea, în perioada 27-29 iulie, intrare gratuită în cele patru spații expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA.

Revenind la concertele din Piaţa Mare, organizatorii festivalului au avut excelenta idee de a-i invita pe cei de la Coma să-şi lanseze noul album, „Orizont”, şi pe scena ARTmania. Astfel, vineri, 28 iulie, de la ora 19:00, trupa Coma de la Bucureşti va da startul, urmând să fie urmaţi, în ordine, de Riverside, Lacuna Coil şi Devin Townsend Project. „Ne bucurăm să lansăm albumul şi la Sibiu, la ARTmania, pe aceeaşi scenă cu trupe mari. O să fie nebunie”, au spus băieţii de la Coma, citaţi de organizatori. Foarte important de ştiut e că, după concert, începând de la ora 20.00, membrii trupei își așteaptă fanii la o sesiune de autografe, la spațiul special amenjat în zona FOH, spun organizatorii.

Preţul unui abonament este de 230 de lei, în timp ce la faţa locului preţul va fi cu 20 de lei mai mare. Există şi  abonamente de o zi, în număr limitat, la preţul de 140 de lei. Toate pot fi achiziţionate on-line de pe platformele Eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro și pe Kompostor.ro.

Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project și Walkways sunt trupele confirmate pe afișul celei de-a 12-a ediții a Festivalului ARTmania din Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*