Trei motive pentru care merită să mergi la Sziget Festival. În fiecare an!

Unul dintre cele mai vechi festivaluri de muzică din Europa, Sziget Festival, a ajuns la cea de-a 26-a ediție, o cifră cu care puține evenimente de gen se mai pot lăuda. Anul acesta, printre healinderii anunțați se numără Lana Del Rey, Arctic Monkeys sau Momford & Sons. Sutea.ro v-a selectat cinci motive pentru care merită să bifați festivalul din mijlocul Dunării, dacă nu în fiecare an, măcar o dată în viață!

E la o distanță rezonabilă de mers cu mașina

Dacă locuiți în Cluj sau în zona de Vest a României, călătoria până la Budapesta și Sziget Festival poate dura mai puțin de șase ore, respectiv mult mai rapid decât un drum de București. În plus, o parte din drumeție o petreci pe autostradă, dacă alegi ruta pe la Carei, așa că it’s all good.

17 scene din care să alegi!

Festivalul propune un număr aproape ireal de 17 scene pe care muzica va răsuna aproape non-stop. E important acest „aproape” pentru că e bine de știut că la main stage, spre exemplu, ultimul act se încheie înainte de ora 1.00, spre deosebire de alte evenimente de la Kolozsvar. Revenind, organizatorii Sziget au mărit în fiecare an capacitatea festivalului, ajungând la un număr impresionant de locații care însumează o varietate imensă de genuri muzicale, de la rock, pop sau indie, până la muzică tradițională ucraineană sau slagăre maghiare (powered by Slager Radio).

Line-up eclectic

În fiecare an, Sziget Festival i-a obișnuit pe fani cu un line-up extrem de diversificat. E festivalul la care, în 2012, au urcat pe scene black-metaliștii de la Dimmu Borgir, Korn sau Placebo, dar și Snoop Dogg sau Steve Aoki. Așadar, dincolo de preferințele muzicale ale fiecăruia, festivalul de pe Obudai-Sziget (Insula Buda Veche) are o ofertă destul de generoasă încât să-ți hrănească și foamea de a-ți vedea trupele favorite, dar și pofta de aventuri muzicale.

Prețul pentru un bilet pentru 7 zile, cât durează ediția completă, este de 310 euro, existând și posibilitatea unui pachet pe week-end sau pe zile. Datele complete le găsiți AICI. Sziget Festival are loc în perioada 8 – 15 august.

Servus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*