Concluzii după „U” – Olimpia Satu Mare 2-0

După aproape un an, „U” a jucat împotriva unei echipe ce se trage dintr-un oraş reşedinţă de judeţ şi care a făcut deplasarea la Cluj cu un autocar, nu cu mai multe maşinuţe. Bonus, „studenţii” au câştigat, fără mari emoţii, 2-0.

La finalul celui mai important amical, dintre cele zece (!!!) jucate de clujeni în  această pauză de iarnă, a venit şi vremea concluziilor, cea mai aşteptată vreme după vremea de primăvară.

Echipă de Liga a II-a

Dincolo de caracterul amical al meciului, ceea ce i-a făcut pe oaspeţi să nu se obosească prea tare (probabil), Universitatea a arătat foarte bine contra echipei clasată pe loc de baraj în liga secundă. Iar când zicem că a arătat bine ne referim la faptul că „studenţii” şi-au dominat, uneori autoritar, adversarul, punând presiune în permanenţă. Aici, motivul e legat şi de experienţa cvartetului Abrudan – Giurgiu – Păcurar – Goga, jucători care ar putea face faţă, fără mari probleme, şi în Liga I.

Talentatul Păcurar

Unul dintre cei mai talentaţi jucători produşi de „U” în ultimii 20 de ani, Alex Păcurar, a arătat şi ieri calităţile care l-au propulsat, la un moment dat, la Steaua şi în atenţia echipei naţionale. Extrem de cerebral, „decarul” lui „U” a rămas acelaşi om al ultimei pase, având câteva execuţii care rar apar la omologii săi din Liga I. Mi-l imaginez drept un Dorinel Munteanu, la final de carieră, un jucător care nu e nevoit să se deplaseze foarte mult din cercul de la mijlocul terenului, dar care poate câştiga un meci din două pase şi un „călcâi”. La nivelul în care se află fotbalul românesc, Păcurar poate juca lejer până la 38-39 de ani, asta dacă nu se accidentează. Iar.

Descoperirea Seck  

Baba Ndaw Seck e un nume despre care, în mod normal, se va auzi mult şi bine în perioada următoare. În vârstă de 21 de ani teoretici, senegalezul a venit în probe de la Brescia Primavera, iar în meciul cu Satu Mare a închis tabela cu un şut cu exteriorul, la colţul lung. Extrem de bătăios, dar şi tehnic, atacantul e un fotbalist interesant care, cu puţin noroc, va creşte într-un an cât Tony Nwakaeme în patru, astfel că va deveni numai bun pentru a ataca promovarea în Liga I.

 

Acum că ştim cum stăm într-un duel cu o divizionară secundă, să revenim la Gilăii şi Tritenii noştri cei de toate zilele, în goana spre îndeplinirea primului obiectiv: eternul derby de sub Meseş, cu FC Zalău, din Liga a III-a.

 

Foto Cristea SVU (după cum precizează şi watermarkul de pe poză)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*