Ce a învăţat fotbalul românesc din tragedia lui Patrick Ekeng: „Lui Bolboaşă îi era rupt piciorul, iar arbitrul făcea semne ca jocul să continue!”

bosneag rupt

În urmă cu două săptămâni, Patrick Ekeng se prăbuşea pe gazon, iar arbitrul a avut nevoie de secunde bune până să facă semn ambulanţei să intre pe teren. Azi, Mirel Bolboaşă îşi rupe piciorul după ce un adversar cade pe el, iar arbitrul lasă jocul să continue şi valideză golul înscris în poarta goală. Fotbalul românesc pare la fel de sigur ca şi joggingul pe câmpurile de lângă Srebrenica.

Zile întregi tot fotbalul românesc a plâns şi a deplâns tragedia lui Ekeng. După ce şi-au şters lacrimile, majoritatea a revenit la treburile şi metehnele zilnice. Azi, la Pâncota, cu vreo 20 de minute înaintea finalului, portarul Universităţii, Mirel Bolboaşă, a ieşit pe o centrare, un adversar a căzut peste el şi i-a rupt piciorul: dublă fractură de tibie şi peroneu. Urmarea? Arbitrul Cristian Omar Dumitrică lasă jocul să continue, iar gazdele marchează un gol ce s-ar putea dovedi decisiv în lupta pentru evitarea retrogradării. Antrenorul lui „U”, Ovidiu Sărmăşan, zugrăveşte un tablou incredibil.

„Bolboaşă a ieşit pe centrare, a căzut adversarul peste el, şi nu putea să se mai ridice. A vrut să urmărească mingea, dar nu avea cum. Piciorul îi era rupt, jucătorii noştri s-au oprit şi şi-au pus mâinile în cap! Mai puţin arbitrul, care a lăsat jocul să continue şi Pâncota a marcat. Abia apoi a lăsat ambulanţa să intre pe teren”, a spus Sărmăşan pentru sutea.ro.

Iar asta nu e tot. Cu trei etape în urmă, tot într-un meci al Universităţii, Raul Ciupe se prăbuşeşte pe teren, după ce primeşte o minge în zona coastelor. Jucătorul scuipă sânge, face semne ambulanţei să intre pe teren, dar se alege cu un cartonaş galben!

„Putea să se întâmple o nenorocire şi acolo. Ciupe scuipa sânge şi arbitrul îl ameninţa că îl elimină”, povesteşte antrenorul „Şepcilor roşii”

Jucătorul a reuşit până la urmă să iasă de pe teren, după ce a primit un „galben”, a ajuns la spital şi a aflat şi diagnosticul: hematom la plămâni şi „la revedere, fotbal” pentru restul sezonului.

Doar două exemple care arată că sistemul care guvernează fotbalul românesc e atât de rezistent şi încremenit, încât nici moartea unui om nu pare să-l schimbe.

foto sportarad.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*