Se scrie istorie la Floreşti: Prima comună din România vizitată de Bruce Dickinson şi KFC are acum propria probă în Tour European Rally

Dacă credeaţi că vecinii din cartierul dormitor/„cea mai mare comună din ţară” se vor plictisi la începutul lunii viitoare, vă înşelaţi amarnic.

BT Transilvania Rally, prima etapă din Tour European Rally (TER) şi cea de-a doua rundă a Campionatului Naţional de Raliuri (CNR), vine cu câteva surprize mai mari decât gropile de pe drumul spre Sf. Ion. Spre exemplu, propune o probă specială de 7,2 kilometri în Floreşti, a cărei traseu se va opri undeva la capătul străzii Donath, din Cluj-Napoca. Aviz, aşadar, locatarilor de la graniţă.
Marco Tempestini, organizator şi manager al Napoca Rally Academy, spune că proba „floreşteană” va fi o premieră absolută pentru România datorită caracteristicilor tehnice.

„Proba specială de la Florești este o premieră pe asfalt și, mai ales, e o premieră tehnică absolută pentru România: inelul “circuit” se va  parcurge de două ori, cu până la cinci mașini în probă în același moment. Este o specială spectaculoasă foarte aproape de Cluj-Napoca -proba se termină la sfârșitul străzii Donath –și doar la câteva minute de parcul service și centrul raliului, Cluj Arena. Drumul este îngust, cu multe viraje pe vârf de pantă, rapid și tehnic. Exact ce trebuie pentru o specială în care amfiteatrul natural în care circuitul se desfășoară  să permită spectatorilor să o vadă în întregime, lucru extrem de rar în orice raliu. Va fi un show pe cinste și, repet, unic în Romania”, spune Tempestini, într-un comunicat al organizatorilor.

 

Mai jos, câteva date despre cel mai tare eveniment de motorsport organizat în epoca modernă, la Cluj:

Seria TER debutează cu etapa de la Cluj, BT Transilvania Rally powered by Ford (4-6 mai), organizată împreună cu Napoca Rally Academy, urmată fiind de celebrul Ypres Rally din Begia (23-24 iunie). A treia competiție TER va fi Rali Vinho da Madeira (Portugalia, 3-5 august), fiind succedată de etapa austriacă, Skoda Rallye Lienzen (29 -30 septembrie), iar apoi evenimentul se mută în Elveția, la Rallye International du Valais. Ultima etapă TER din acest an va avea loc în Italia, odată cu Rally Tuscan Rewind (24-26 noiembrie).

Din punct de vedere sportiv, BT Transilvania Rally powered by Ford este prima etapă TER, dar și a doua în Campionatul Național de Raliuri Dunlop (CNR). Primele patru probe speciale (special stages) vor avea loc vineri, 5 mai, după cum urmează: Tarnița (circa 25 km), Beliș 1 (circa 14 km), Râșca (22 km) și Florești (circa 7,2 km).

Ziua de sâmbătă, 6 mai, va avea încă nouă probe speciale (special stages) și o super specială (super special stage), în următoarea ordine: Valea Fericirii 1 (circa 10 km), Beliș 2 (14 km), Mănăstireni 1 (9 km), Dângău 1 (12 km), Florești 2 (7,2km), Florești 3 (7,2 km), Valea Fericirii 2 (10 km), Mănăstireni 2 (9 km) și Dângău 2 –Power Stage (12 km).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*