O singură recomandare înainte de Electric Castle 7: lasă-ți emoțiile libere!

Electric Castle și-a deschis deja porțile și pregătește cea mai tare colecție de headlineri din istoria sa: Limp Bizkit, Florence and The Machine, Bring Me The Horizon (BMTH) și 30 Seconds to Mars. După un an în care nu a impresionat la acest capitol, EC spulberă tot în 2019 și aduce la Bonțida patru nume mari și late, a căror numitor comun este unul singur: te fac, într-un fel sau altul, să-ți pierzi mințile. Sfatul nostru e să te lași pe mâinile lor.

Poate și din lipsa unui istoric foarte vast într-ale festivalurilor și concertelor, fanul român a experimentat muzica live foarte cuminte. Și-a găsit locul său, mai în față sau mai în urma grupului, a ascultat cu atenție, a cântat, iar, apoi, a părăsit scena așa cum a venit. Fără să se exteriorizeze prea tare, fără să-și iasă din minți și fără să-și dea frâu liber emoțiilor. Tarja Turunen, fosta solistă a finlandezilor de la Nightwish, mărturisea, într-o conferință de presă, la Sibiu, că primul ei contact cu publicul din România a însemnat și un mic șoc. „Toţi ştiau fiecare vers, cântau în acelaşi timp cu mine, dar nu se exteriorizau, abia se mişcau de pe un picior pe altul. Sala era plină, am fost impresionată de dragostea publicului din Bucureşti, dar nu înţelegeam de ce toţi sunt atât de cuminţi. Între timp, aveam să-mi dau seama că e nevoie de timp pentru a-i obişnui pe oameni cu concertele live. Acum (la Sibiu, în 2017 – n.n.), au fost 500 de fani extaziaţi doar la soundcheck”, a spus Tarja. Concertul la care făcea referire solista finlandeză a avut loc la începutul anilor 2000, a fost transmis de Televiziunea Română și lansat, apoi, pe un DVD de trupa de symphonic metal.

Așadar, într-o mare de recomandări înaintea Electric Castle 7, noi vă sugerăm un singur lucru: trăiți concertele ca și cum fiecare dintre ele ar fi ultimul. Lăsați-vă mintea să zboare și nu vă fie teamă să vă mișcați mai mult decât metrul pătrat în care stați. Iar dacă chiar vreți să experimentați ceva cu adevărat special, rugați-i pe cei de lângă voi să vă ridice pe brațe și să vă plimbați peste o mare de lume, ca crowdsurferi. Festivalul e despre muzică, așa că trăiți-l la maxim!

Bine de ştiut!

Organizatorii au pus la punct un set de sfaturi scurte înainte de ediția a VII-a a Electric Castle, toate pentru a vă ușura viața în festival, dar mai ales în drum spre Bonțida. Am selectat câteva, mai jos:


Transport. Autobuzele vor circula non-stop începând cu miercuri, ora 8:00, biletele putând fi deja cumpărate online de aici sau direct, cu brățara de la autobuze. Toate trenurile care tranzitează Bonțida vor opri în halta satului, la distanță de aproximativ o oră între ele pe perioada zilei, orarul în detaliu existând inclusiv pe site-ul festivalului, aici Mașina personală rămâne o alternativă, peste 5.000 de locuri de parcare sunt pregătite în aria festivalului, însă organizatorii o recomandă doar celor care știu că au mai puține drumuri de făcut sau celor generoși, care o vor împărți cu prietenii. Biletele de parcare e mai bine să fie achiziționate online pentru a economisi timp și bani. Oferte speciale există și pentru cei care vor să utilizeze serviciile alternative Bolt sau Pony, cu tarife adaptate. (Sutea.ro vă recomandă ca traseu, în cazul unui blocaj pe drumul normal (DN1C/E576), ruta Cluj-Chinteni-Vultureni-Bonţida, ce se poate parcurge în aproximativ 45 de minute pe un drum judeţean chiar acceptabil. Cu plăcere!)

Cashless. Electric Castle este, de ani buni, un festival în care banii cash pot fi folosiți doar la încărcarea brățării. Chiar dacă în festival vor exista suficiente puncte de top up, cel mai simplu e ca operațiunea de transfer a banilor pe brățară să fie efectuată online, din contul individual al fiecărui participant; va ajuta mult și la returnarea eventualelor sume rămase necheltuite.

Siguranţă. 0740.221.022 – numărul Safety Line pentru ediția din acest an. Politica Zero Toleranță la orice tip agresiune începe cu modul în care decidem cu toții că nu ignorăm situații ce pot degenera și solicităm intervenția echipelor speciale de security.  Linia va funcționa non-stop.

Have fun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*