Cum au ajuns Oli Sykes și Jordan Fish (Bring Me The Horizon) să scrie noul album Limp Bizkit

Încurcate sunt căile rock-ului, dar și mai întortocheate sunt cele ale noului material de studio Limp Bizkit. De la eșuatul Gold Cobra (2011) și până la nelansatul Stampede of the Disco Elephants, de un an mai târziu, trupa americană de nu-metal nu a mai reușit să scoată nici un material discografic nou. A fost foarte aproape să o facă anul trecut, atunci când vocalistul Bring Me The Horizon, Oli Sykes (foto), și clăparul Jordan Fish au mers în State pentru a lucra cu însuși Fred Durst la noul material Limp Bizkit. Ce n-a ieșit, povestește chiar Sykes.

„Nu a funcţionat nicicum, ca să fiu sincer. El nici nu prea apărea pe la studio, în marea majoritate a timpului. E un tip foarte fain, dar nu cred că era pregătit să scoată un nou album. Cred că era presat într-un fel de manageri, iar oamenii îi tot ziceau „hei, ăştia sunt oamenii cu care trebuie să lucrezi”. I-am dat nişte idei, dar nu a mers în nici un fel. A fost o zi proastă după cealaltă”, a spus Sykes într-un interviu acordat BBC Radio 1 în toamna anului trecut.

Totuşi, din toată colaborarea eşuată cu Limp Bizkit, Sykes şi Jordan Fish au reuşit să creeze una dintre cele mai bune piese de pe noul lor album. „Wonderful Life”, melodie care-l are ca  invitat special pe Dani Filth, solistul „Cradle of Filth”, a fost, iniţial, scrisă pentru viitorul material Limp Bizkit, după cum avea să spună chiar vocalistul BMTH. „Uitându-mă înapoi, pot să zic că nu a fost să fie (albumul nou Limp Bizkit – n.n.), dar tot a ieşit ceva foarte bun din asta. Am scris un riff, împreună cu Jordan, i-am schimbat tempo-ul, l-am „de-limp-bikit-uit” puţin, şi a  ieşit ceva foarte „sick”, a spus Sykes. Totuşi, până la urmă se pare că Durst, Wes Borland şi ceilalţi vor ieşi cu un material de studio nou-nouţ undeva anul viitor.

Fără nici o legătură cu aventura amoroasă ratată dintre BMTH şi Limp Bizkit, Electric Castle găzduieşte ambele trupe la ediţia din acest an. Prima îşi face apariţia tocmai desearaă, de la ora 22.30, atunci când main stage-ul va experimenta ceva ce n-a mai văzut până acum. Sâmbătă, e rândul lui Oli.

Give us something to break!

foto Electric Castle Official Facebook Page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*